Controale în zonele de agrement în minivacanţa de 1 Mai


Intră acum și în grupul de

În minivacanţa de 1 Mai, comisarii Gărzii de Mediu Suceava împreună cu jandarmii suceveni vor patrula pe traseele pe care sucevenii obişnuiesc să iasă la grătar. „În zilele de 1, 2 şi 3 mai, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Suceava vom efectua controale pe traseele turistice şi de agrement. Şi de Sărbătorile Pascale comisarii suceveni şi jandarmii, la solicitarea Gărzii Regionale, dar şi a celei Naţionale au făcut controale în zonele de agrement, spaţii verzi, cursuri de apă şi căi de comunicaţie, în special zonele unde se practică activitate de picnic. Situaţia este foarte bună pe traseul Suceava- Vatra Dornei. De exemplu, în zona Ilişeşti a amplasat europubele din lemn pentru depozitarea deşeurilor. Doar la Trei Movile situaţia este critică”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Aceasta a precizat că duminică, comisarii suceveni de mediu au parcurs traseul Câmpulng Moldovenesc – Sadova, iar în localitatea Trei Movile, pe traseul Sadău – Vatra Moldoviţei au fost identificate depozitări importante de deşeuri menajere şi reciclabile pe terenul Ocolului Silvic „Tomnatic” ce aparţine Institutului de Cercetări ICAS – filiala Câmpulung.

„Şi anul trecut aici s-au găsit depozitări de deşeuri. Atunci s-a aplicat o sancţiune Sectorului Drumuri Naţionale – Câmpulung Moldovenesc, pe care au contestat-o, dar situaţia nu s-a schimbat, deşi noi ne aşteptam la acest lucru. Comisarii de mediu de la Compartimentul Biodiversitate vor face din nou un control la Ocolul Silvic „Tomnatic” şi la Sectorul Drumuri Naţionale – Câmpulung Moldovenesc şi se vor lua măsuri pentru că nu au făcut nimic. Pe acest traseu, în toate parcările existente situaţia este aceeaşi”, a menţionat Adriana Iordache. Aceasta a mai adăugat că o situaţie asemănătoare era şi pe terenul Ocolului Silvic Marginea, dar că lucrătorii silvici au reacţionat imediat şi au salubrizat zona.


Intră acum și în grupul de