Zonă de agrement, în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

O suprafaţă de 4,5 hectare de teren situată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, ce a fost transferată de la RA-APPS municipalităţii sucevene, urmează a fi transformată într-o zonă de agrement, în prezent pe acest teren fiind iazuri, o livadă, fâneţe, o terasă şi un teren de tenis.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va lansa un concurs de idei, pentru a se găsi cea mai bună soluţie în vederea amenajării acestui teren în zonă de agrement, care să fie folosită în special de persoanele în vârstă, întrucât se află la o distanţă mică de oraş. Edilul-şef sucevean a subliniat că doreşte ca şi iazurile existente în zonă să fie valorificate în cadrul acestui proiect. El a adăugat că după ce va fi stabilit modul în care va fi realizată zona de agrement, va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea unui investitor căruia i se va concesiona terenul pe o perioadă de 20 de ani. Lungu şi-a exprimat speranţa că în luna iulie va putea fi organizată licitaţia de concesionare a terenului în vederea amenajării zonei de agrement.

Primarul a mai precizat că cel mai mare parc din municipiu, cu o suprafaţă de 30 de hectare, situat în zona Cetăţii de Scaun, nu poate fi încă amenajat corespunzător de municipalitate, întrucât Primăria nu a reuşit să reintre în posesia acestuia, terenul fiind administrat de Direcţia Silvică Suceava.


Intră acum și în grupul de