Incendiu la patru gospodării din Dorna Arini


Intră acum și în grupul de

Şcoala din Dorna Arini a fost salvată marţi după-amiază de flăcările unui incendiu izbucnit la mai multe gospodării din vecinătatea instituţiei de învăţământ. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 17:46. La faţa locului s-au deplasat Detaşamentele de Pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Arini, care au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta la mai multe anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case de locuit, existând pericolul de propagare la o societate comercială.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:25, în limitele găsite.
Au fost afectate de incendiu un număr de patru gospodării ale unor săteni, după cum urmează: Dumitru Ş. – 4 anexe pe o suprafaţă de circa 67 mp; Niculina Ş. – acoperişul casei (cca 48 mp) şi 2 anexe (cca 12 mp); Visarion O. – acoperişul casei (cca 40 mp), pereţii casei de locuit (cca 36 mp) şi 5 anexe (cca 69 mp); Gheorghe P. – o anexă (cca 12 mp) şi documentele societăţii comerciale pe care o administrează. De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţelor, pagubele fiind estimate la 150.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de către un cablu electric defect.

Pompierii au salvat sediul societăţii comerciale şi o şcoală, în valoare de circa 950.000 lei.


Intră acum și în grupul de