În pădurile din Slatina se taie…ca în codru


Intră acum și în grupul de

Poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu specialiştii din cadrul I.T.R.S.V. Suceava au efectuat o serie de controale în zona fondului forestier de pe raza comunei Slatina, unde există suspiciuni că se efectuează transporturi ilegale de material lemnos. Potrivit IPJ Suceava, verificările au vizat pădurile proprietatea Primăriei Slatina, aflată în administrarea acesteia, locaţie unde au fost identificate un număr de 174 cioate specia răşinoase şi foioase rezultate ca urmare a tăierilor de arbori în delict, cu un volum de 225,783 mc material lemnos, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la 49.597 lei.

Pădurea nu se află cu contract de administrare la o structură silvică autorizată şi paza ei este realizată în regim propriu (paznic încadrat la primărie).

Totodată, poliţiştii spun că, faţă de o societate comercială care a fost identificată că a desfăşurat activităţi economice cu punctul de lucru la o instalaţie de debitat material lemnos, se fac verificări contabile de către comisari ai Gărzii Financiare.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de A.N. pentru comiterea infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce urmează a fi soluţionat prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Intră acum și în grupul de