Două incendii de vegetaţie uscată la Pocoleni şi Voitinel


Intră acum și în grupul de

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au intervenit luni, la stingerea a două incendii necontrolate, unul provocat intenţionat pentru igienizarea terenului şi altul cauzat de o ţigară nestinsă aruncată.

Potrivit ISU Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în satul Pocoleni, pe un teren ce aparţine Consiliului Local Rădăşeni. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de circa 100 mp. Incendiul a avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

De asemenea, Garda de intervenţie Vicovu de Sus împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Voitinel au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza comunei Voitinel, de pe un teren ce aparţine Consiliului Local Voitinel. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de circa 2 ha.

Pompierii au salvat fondul forestier şi două case aflate în apropierea suprafeţei incendiate, în valoare de aproximativ 900.000 lei. Cauza acestui incendiu a fost fumatul în locuri nepermise. Nu au fost victime omeneşti şi nici nu s-au semnalat pagube materiale.


Intră acum și în grupul de