Proiectil găsit în curtea unui gater


Intră acum și în grupul de

Muncitorii ce lucrau la o construcţie din curtea unui gater au dat peste un proiectil exploziv în stare de funcţionare. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, echipa pirotehnică a unităţii, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit luni, în jurul prânzului, cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, pe raza comunei Fundu Moldovei.

Elementul de muniţie a fost descoperit în incinta unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, în timp ce muncitorii executau lucrări de construcţie. Aceştia au oprit lucrul şi au apelat numărul de urgenţă 112, în jurul orei 11:25, solicitând intervenţia pirotehniştilor.

La sosirea echipajului s-a securizat şi evacuat zona şi s-au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri. În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un proiectil exploziv calibrul 85 mm, provenind din al Doilea Război Mondial, în perfectă stare de funcţionare.

După ridicarea proiectilului, s-a detectat zona respectivă pentru a descoperi şi alte eventuale elemente de muniţie şi s-a efectuat instructajul cu administratorul şi personalul societăţii comerciale.
Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 17:30 şi au depozitat elementul de muniţie, provizoriu, până la distrugerea lui într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de