O școala gimnazială și trei grădinițe din județul Suceava au fost desființate din cauza numărului scăzut de elevi și preșcolari


Intră acum și în grupul de

Patru unități de învățământ din județul Suceava nu se mai regăsesc în rețeaua școlară din cauza reducerii efectivelor de preșcolari și elevi


Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, Gabriela Mihai,  a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în anul școlar 2019-2020, patru unități de învățământ din județ nu se mai regăsesc în rețeaua școlară.


Ea a explicat ca Școala Gimnazială Botuș și Grădinița cu Program Normal din comuna Fundu Moldovei, precum și Grădinița cu Program Normal nr. 3 Preutești și GPN Petia din comuna Bunești nu vor mai funcționa în noul an școlar din cauza reducerii efectivelor de copii în comparație cu anul școlar precedent.

 
Gabriela Mihai a subliniat ca s-au găsit soluții pentru ca preșcolarii și elevii să fie arondați unităților de învățământ situate cel mai aproape de localitatea de domiciliu.

 
Inspectorul școlar general al ISJ Suceava a menționat că, în anul școlar 2018-2019, în rețeaua școlară a județului figurează 739 de unități școlare, dintre care 171 în mediul urban și 568 în mediul rural.

 
Din totalul unităților școlare, 213 au personalitate juridică, iar 526 sunt structuri arondate acestora. (L.B.)


Intră acum și în grupul de