Firmă ieşeană, amendată pentru incendierea crengilor provenite din tăierea copacilor ornamentali


Intră acum și în grupul de

O firmă ieşeană a fost amendată de comisarii suceveni ai Gărzii de Mediu pentru că a dat foc crengilor copacilor ornamentali de pe marginea traseului Suceava- Dorneşti, după ce aceştia au fost tăiaţi. Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe tronsonul de drum Dorneşti- Dănila, firma Onix Cons a tăiat copacii, masa lemnoasă principală fiind exploatată, însă resturile rezultate au fost incendiate.

Adriana Iordache a explicat că societatea ieşeană nu a contractat, aşa cum era necesar, o firmă specializată care să colecteze şi să valorifice deşeurile în urma tăierii copacilor.

„Trebuiau să valorifice deşeurile odată cu lemnul bun. Toţi arborii de pe marginea drumului între Dorneşti şi Dănila au fost tăiaţi de firma ieşeană, materialul lemnos bun a fost valorificat, iar crengile au fost arse. Pe marginea drumului se văd multe suprafeţe arse”, a menţionat Adriana Iordache, adăugând că sancţiunea aplicată a fost în valoare de 15.000 lei.


Intră acum și în grupul de