Un autoturism încărcat cu peste 10.000 pachete cu țigări a fost depistat la Bilca. Contrabandiștii au reușit să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit din nou contrabandiști care încercau să introducă în țară o cantitate impresionantă de țigări.

Ca și cazurile precedente, făptașii au reușit să fugă de polițiștii români spre teritoriul Ucrainei, abandonând mii de pachete cu țigări.

Astfel, joi, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră au observat, pe direcția localității sucevene Bilca, în apropierea frontierei de stat, două autoturisme și mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-unul dintre acestea, arată purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan.

Polițiștii au încercat să rețină persoanele în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi autoturismele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au fugit pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre eveniment autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cazului.

Din primele verificări, în una dintre mașinile abandonate au fost observate mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mijloacelor de transport la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 128.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme în valoare totală de 28.500 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de