Depunerea cererilor pentru subvenţii pe terenurile agricole, la final

Campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pe terenurile agricole este la final, ziua de 15 mai fiind data limită. Mulţi cultivatori de teren agricol din judeţul Suceava nu s-au înghesuit să solicite acordarea acestor ajutoare financiare. „Solicităm insistent ca fermierii să se prezinte la centrele locale ale APIA la care sunt arondate comunele în care locuiesc, în ziua şi la ora la care au fost programaţi, conform invitaţiilor primite”, se precizează într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava agenţiei.

În judeţ sunt estimaţi a fi peste 55.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii pe terenul agricol. Pentru agricultorii care nu vor depune cereri până pe 15 mai, mai există o perioadă de graţie, până pe 9 iunie, însă fiecare zi de întârziere după jumătatea lunii mai înseamnă o penalitate de 1% din valoarea subvenţiei.

Pentru a avea dreptul la subvenţii, agricultorii trebuie să lucreze minimum un hectar de teren agricol, care să nu fie împărţit în parcele mai mici de 30 de ari.
APIA Suceava informează că au demarat şi plăţile pentru cererile pe terenul agricol aferente anului 2008, la nivelul judeţului existând un total de 57.775 de beneficiari.
Plata unică pe suprafaţă este 107,46 euro la hectar, dintre care 60 de euro reprezintă bani de la bugetul comunitar, iar restul – plăţi naţionale complementare.