CJ Suceava organizează mai multe evenimente cu prilejul Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului. Flutur: Este un prilej să subliniem preocupările și realizările noastre în ceea ce privește Spitalul Județean Suceava unde au fost investiți peste 60 de milioane euro doar în ultima perioadă

Consiliul Județean Suceava se alătură, marți, inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care sărbătorește, în 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Mai mult, CJ Suceava va organiza o serie de evenimente care sunt organizate pe parcursul acestei săptămâni, declarată ”Săptămâna siguranței pacientului în Romania”.

Astfel, marți, începând cu ora 20, Cetatea de Scaun va fi iluminată în portocaliu, culoare aleasă de OMS ca simbol al acestui eveniment.

„Marcarea Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului este un prilej să subliniem preocupările și realizările noastre în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, unde doar în ultima perioadă au fost investiți peste 60 de milioane euro, aceasta însemnând un nou ambulatoriu, patru noi săli de operații, laborator de medicină nucleară. Cifrele și calificativele obținute vorbesc de la sine. A crescut foarte mult gradul de adresabilitate ca arii de practică și ca număr de pacienți, devenind un pol de încredere într-o zonă ce depășește cu mult granița județului Suceava. A crescut de patru ori numărul de pacienți în ambulatoriu și s-a dubat numărul operațiilor în blocul operator, care au ajuns la peste 10.000”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

El a menționat că tot în această săptămână, în perioada 19-20 septembrie, au loc mai multe manifestări incluse în evenimentul ”Spitalul Județean de Urgență Sf Ioan cel Nou Suceava – spitalul comunității tale”. (T.B.)