Prefectul Sorin Popescu ia măsuri pentru limitarea efectelor unei eventuale secete în judeţ


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a convocat, pentru vineri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii unor măsuri ce ar trebui adoptate pentru limitarea efectelor unei eventuale secete, în condiţiile precipitaţiilor insuficiente din ultima perioadă şi luând în considerare previziunile meteorologice pentru vara anului în curs.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, la această întâlnire vor fi invitaţi să participe şi directorii SC Rio Bucovina SRL-punct de lucru Vatra Dornei, SC Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc, SC Coca Cola HBC SA- filiala Vatra Dornei şi SC Dorna Lactate SA, se precizează în comunicat. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava urmează să discute despre asigurarea rezervelor de apă potabilă, inclusiv cea îmbuteliată, asigurarea de apă necesară animalelor şi a rezervelor de apă pentru intervenţiile ISU.

Totodată vor fi stabilite locurile de depozitare a apei potabile, la nivel judeţean, a locurilor de distribuire a apei către populaţie, dar şi pentru animale, stabilirea mijloacelor de transport pentru apă potabilă şi pentru apa necesară animalelor, stabilirea măsurilor de prim ajutor şi rehidratare în zonele aglomerate din municipii şi oraşe, măsuri de menţinere a unei stări de alertă adecvate situaţiei. „Se va discuta, de asemenea, posibilitatea asigurării, de către fabrica de ape minerale Dorna, a unui minim necesar de apă îmbuteliată pentru populaţia din judeţ”, se menţionează în comunicat.

Prefectul a făcut un apel presei sucevene ca în condiţiile apariţiei unei perioade caniculare, să facă publice minimum de măsuri preventive de care populaţia trebuie să ţină cont, în mod special cele ce vizează bolnavii, copiii şi bătrânii.


Intră acum și în grupul de