Peste 560 de persoane au participat la Maratonului Cetății Suceava 2019. Valoarea totală a sponsorizărilor și donațiilor a depășit 30.000 lei

Salvaţi Copiii filiala Suceava, a organizat, sâmbătă 21 septembrie 2019, a treia ediție a Maratonului Cetății Suceava, sub motto ”Alerg pentru viață!”.

Evenimentul a adunat peste 560 de participanți la cursele de semimaraton (22 km), cros (11 km), cursa populară (4 km), cursa familiei și cursa copiilor, anunță organizatorii.

Valoarea totală netă a sponsorizărilor și donațiilor făcute de participanți este de 31.348 lei iar valoarea sponsorizărilor în bunuri și servicii este de 12.667 lei.

Organizatorii au amintit că evenimentul are un scop caritabil. Redăm mesajul Cameliei Iordache, președintele Salvați Copiii filiala Suceava:

„Țara noastră se confruntă cu o incapacitate gravă de a răspunde nevoilor de îngrijire neonatală: deși necesarul ar fi de 600 de locuri în terapia intensivă neonatală (30 de locuri la un milion de locuitori), sunt asigurate doar aproximativ 300 de locuri, reprezentând așadar 50% din capacitatea de a îngriji nou-născuții prematuri. 

Ultimul proiect național de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007,  vreme în care unele aparate sunt deja defecte și nu mai pot fi folosite.

Chiar dacă rata mortalității infantile a scăzut în România, în ceea ce privește media pe țară, de la 10 la mia de copii născuți vii, în 2012, la 6,5 la mie, conform datelor provizorii furnizate de INS pentru 2018, în județul Suceava, rata mortalității infantile a crescut de la 7,1 în 2017, la 8,6 la mia de copii născuți vii, în 2018.

Până în prezent, Salvați Copiii a dotat maternitățile din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Gura Humorului, Fălticeni și un cabinet medical din Pătrăuți iar anul acesta a revenit în Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni și a dotat un cabinet medic de familie în Dolhești. Suntem deciși să face ca programul trebuie să continuei pentru a acorda șansa la viață pentru cât mai mulți copii.”

Amintim că evenimentul a fost realizat în parteneriat Muzeul Bucovinei, Asociația Județeană Sportul pentru toți Suceava, T.R.I.B., FIR Maraton, Suceava pe biciletă, Ordinul Solomonarilor, Straja Cetății Suceava, Clubul Fotografilor Suceveni, Victoria 21 Gym. Sponsori ai evenimentului au fost: Principal: Assist, Trutzi, Kalman Diamond:  Rulexim Platinum: Tehnoworld, Sidem, Adria, Ambro, Gold: Decathlon, Banca Transilvania, Asociația social-culturală Victoria, Alevia, Clubul sportiv Black Belt, Silver: Coloana, Global Design, Spartan, Killer, Cadastru la minut, Brădet iar parteneri media: IntermediaTV, TV Plus, Bucovina TV, Monitorul de Suceava, Crai Nou, VivaFM, RadioAS, GMV Design.

Maratonul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Suceava, Primăriei Ipotești, ISU Bucovina, IJJ ”Bogdan Vodă” Suceava și Poliția Comunitară Suceava.

Evenimentul a fost susținut de Cristina Casandra și Andrei Gafița care au participat la eveniment, în cadrul Cursei familiei, respectiv semimaraton.