Idei inovative preluate din experiența Finlandei vor fi aplicate în proiectele de amenajare a Zonei de agrement din lunca râului Suceava și a Parcului Șipote. Lucian Harșovschi: Vor fi cele mai bune soluții aplicate cu succes la nivel european// FOTO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, din Finalanda, unde participă la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava, dar și în proiectul de amenajare a Parcului Șipote.

„Facem pași vizibili spre a avea un oraș din ce în ce mai “verde” în ceea ce privește transportul, noxele, dar și parcurile și zonele pietonale”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că municipiul Suceava este partener cu orașele Espoo (Finlanda), Santa Pola (Spania), Breda (Olanda), Messina (Italia), Tartu (Estonia), Limerick (Irlanda), Poznan (Polonia) și Budapesta (Ungaria), în cadrul proiectului “Health&GreenSpace”.

Potrivit viceprimarului, proiectul presupune planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi și este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de cooperare teritorială URBACT III.

„Am discutat, alături de colega mea de la Direcția Proiecte Europene, Gabriela Lazăr, cu persoane care au experiență și sunt direct implicate în amenajarea și protejarea spațiului verde din orașul Espoo, astfel încât, pe baza bunelor practici identificate, să avem cele mai bune soluții pe care să le aplicăm în amenajarea/transformarea malului Râului Suceava într-o zonă verde”, a spus Lucian Harșovschi.

El a mai declarat că, mai mult decât atât, în momentul în care va fi preluat în proprietatea municipalității Parcul Șipote, se vor căuta resurse financiare potrivite și vor fi aplicate, împreună cu partenerii din proiect,  în realizarea proiectului de amenajare a acestuia, idei inovative și sustenabile.

„Ne dorim ca Suceava să devină cu adevărat un oraș verde, un oraș ecologic, un oraș care protejează mediul și are grijă ca cetățenii să trăiască într-un mediu curat. Știm ce avem de făcut, iar împreună cu partenerii europeni vom realiza un proiect durabil”, a conchis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de