Pompierii l-au găsit pe minorul înecat la Bursuceni, dar caută alţi doi băieţi dispăruţi


Intră acum și în grupul de

După două zile de căutări, corpul neînsufleţit al adolescentului din Bursuceni, înghiţit de râul Siret, a fost recuperat sâmbătă, la ora 13.35. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Suceava a fost solicitat în ziua de 21.05.2009, ora 15.44, să intervină pentru căutarea unui minor, C.A.G., de 15 ani, care a fost înghiţit de ape în timp ce se scălda în râul Siret, pe raza localităţii Bursuceni, comuna Vereşti. Băiatul a fost înghiţit de ape chiar sub ochii fratelui, în vârstă de 18 ani, care a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit.

Adolescentul a fost joi, la şcoală şi a susţinut teza unică la istorie. Elev în clasa a VIII-a abia a aşteptat să se termine orele. Căldura te îmbia să mergi la o baie şi asta a şi făcut împreună cu fratele de 18 ani şi un coleg de clasă.

Ajunşi pe malul râului Siret, cei trei nu au stat pe gânduri şi s-au pregătit de scăldat. Primul care a intrat în apă, chiar dacă nu ştia să înoate a fost băiatul de 15 ani. În câteva momente a fost tras de curenţii de apă la fund în zonă fiind goluri după escavaţiie făcute de balastiera din zonă, pentru exploatarea agregatelor minerale, şi nu a mai ieşit.

Tot sâmbătă, 23.05.2009, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a fost chemat pentru căutarea altor doi tineri, C. G., în vârstă de 17 ani şi P. L. V., în vârstă de 14 ani, care au dispărut în apele râului Siret, pe raza localităţii Probota, oraşul Dolhasca.

Potrivit ISU Suceava, căutările au fost întrerupte la lăsarea întunericului şi au fost reluate duminică, începând cu ora 07.30.

„Adresăm un apel către părinţi, să-şi supravegheze copiii în această perioadă şi să nu-i lase să se joace pe malul râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.
De asemenea, recomandăm populaţiei să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate”, precizează ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de