Un arbore a căzut peste un microbuz ucigând o rădăuţeancă


Intră acum și în grupul de

O tânără rădăuţeancă a decedat, după ce un copac tăiat a căzut peste cupola microbuzului în care se afla. Potrivit IPJ Suceava, vineri la ora 10.00, H. Costel, în vârstă de 25 de ani, din comuna Cârlibaba, a solicitat ajutorul a doi consăteni, respectiv T. Ilie, de 35 ani şi T. Ştefan, de 31 ani, pentru a tăia şi corhăni lemn de foc dintr-o parcelă forestieră din zona Cârlibaba.

H. Costel le-a spus celor doi că a cerut acceptul în prealabil unui maistru de exploatare a societăţii, astfel că toţi trei s-au deplasat în parcela silvică, situată pe un versant pe partea dreaptă a DN 18 la circa 200-300 metri de drum, în dreptul kilometrului 190+300 metri în sensul de mers Cârlibaba – Borşa.

În jurul orei 16.40, unul din arborii doborâţi a căzut cu viteză mare către drumul naţional şi a lovit cupola unui microbuz, condus de S. Constantin, din comuna Gălăneşti, de 36 ani, care se deplasa către oraşul Borşa, judeţul Maramureş, fără a poseda licenţă de transport.

În autoturism se aflau 9 persoane, iar cele aflate pe locurile din dreapta au suferit leziuni fiind transportate la spital.

În urma incidentului, a decedat I. Marcela, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Rădăuţi şi au fost răniţi L. Patricia, de 26 ani, din municipiul Rădăuţi, care a fost transportată la Spitalul Borşa, judeţul Maramureş, unde s-a stabilit diagnosticul: traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă contuză onculară stânga şi contuzie torace, escoriaţii ale membrelor inferioare, S. Luminiţa, de 31 ani, din municipiul Rădăuţi, cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, luxaţie ocromioclaviculară pe partea dreaptă şi traumatism toracic, contuzii şi escoriaţii ale membrelor inferioare, precum şi S. Ioan, de 33 ani din municipiul Rădăuţi cu contuzii multiple ale membrelor inferioare.

Cei trei bărbaţi din Cârlibaba ce au tăiat copacul sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă” faţă de H. Costel, T. Ilie şi T. Ştefan.


Intră acum și în grupul de