Deschiderea șoselei de centură a Sucevei, făcută de un muncitor care a ridicat semnul „Interzis”: Dom ministru are timp să vină. Noi ne-am făcut datoria. E ora 16:00// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deschiderea șoselei de centură a Sucevei a fost făcută, vineri, la ora 16:00 de un muncitor care a ridicat semnul „Interzis” și l-a depozitat într-o autoutilitară.

Întrebat de ziariști dacă nu se așteaptă venirea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, acesta a răspuns „Dom ministru are timp să vină. Noi ne-am făcut datoria. E ora 16:00”, a spus muncitorul.

La scurt timp în zonă a sosit și delegația oficială cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prefectul Mirela Adomnicăi, iar în zonă se aflau deja liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul PSD Eugen Bejinariu și deputatul Alexandru Băișanu, dar și reprezentanții firmei constructoare, Autotehnorom.

De menționat este că la inaugurare încă se mai montau câțiva stălpi care să contribuie la siguranța drumului.

Ministrul Transporturilor a spus că această lucrarea care a fost abandonată mai mulți ani a fost asumată de actualul guvern și că a fost finalizată.

„Iată-ne în sfârșit la momentul cel mai important: darea în trafic a centurii Sucevei la care au început efectiv să lucreze în luna martie și suntem la sfârșitul lunii septembrie și datorită antreprenorului român și în ciuda vremii nefavorabile, 40 de zile nu s-a putut lucra, am reușit să terminăm acest obiectiv”, a spus Răzavan Cuc.

El a mai spus că obiectivele de infrastructură sunt prioritare pentru acest guvern.

Prefectul de Suceava,  Mirela Adomicăi, a declarat că finalizarea aceastui obiectiv este o promisiune îndeplinită față de suceveni.

Potrivit prefectului, perioada lungă de timp necesară finalizării investiției, dar și costul ridicat a fost determinate de faptul că proiectul a fost pornit prost ca traseu și că nimeni nu-și asuma să toarne asfalt pe pământ de flori.

Șoseaua de centura a Sucevei se inaugurează la 13 ani de la începerea lucrărilor!!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 27. September 2019

Adomnicăi a mai spus că Guvernul actual și-a asumat răspunderea pentru a realiza o expertiză corectă și să fie realizate consolidări greu de executat, costurile finale fiind de 417 milioane de lei față de 220 cât era estimat la început.

Managerul de proiect, Vasile Strâmbeanu, a declarat că lucrarea nu a fost ușoară și că s-au făcut eforturi considerabile pentru a putea fi pus în circulație un drum sigur și de calitate, subliniind că garanția lucrărilor este de șapte ani.

El a mai spus că mai sunt de realizat unele lucrări peisagistice și că șoseaua este sigură din punct de vedere al siguranței circulației.

Șoseaua de centură este deja folosită de numeroase autovehicule, urmând ca traficul rutier în zona Obcini să fie eliberat de camioanele care tranzitau municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de