CJ Suceava a amenajat intrarea pe șoseaua de centură în zona Moara cu benzi de stocare. Gheorghe Flutur: Astfel de benzi de stocare sunt necesare la toate intersecțiile pentru prevenirea accidentelor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Direcția de Drumuri și Poduri a Consiliului Județean Suceava a amenajat intrarea pe șoseaua de centură a Sucevei la intersecția cu drumul județean 209 C Suceava-Moara-Berchișești, în zona sensului giratoriu realizând benzi de stocare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reamintit că el a cerut modificarea proiectului inițial al șoselei de centură astfel încât să fie realizat un sens giratoriu la interecția cu drumul județean.

„E nevoie de astfel de sensuri giratorii pentru evitarea accidentelor rutiere”, a spus Flutur.

El a menționat că Direcția de Drumuri și Poduri a CJ Suceava a început modernizarea drumului județean de la granița municipiului Suceava spre Moara astfel încât să fie realizată racordarea cu șoseaua de centură în mod civilizat.

„Se lucrează. Acum lucrăm pe o bandă și la intersecția cu Moara facem o bandă de stocare. Practic, e a doua bandă pentru ca mașinile care merg spre Berchișești să-și vadă de drumul lor, iar cele care fac stânga să aibă o a doua bandă”, a spus Flutur.

El a menționat că se lucrează la realizarea unor casete pe o lungime de 75 de metri de-o parte și de alta a intersecției cu Moara unde primii 35 de metri sunt de lățime normală, după care scade treptat pentru intrarea în drumul normal.

„Astfel de benzi de stocare sunt necesare la toate intersecțiile pentru prevenirea accidentelor. Am vorbit mult de asta și am dorit foarte mult să le punem în practică”, a spus Flutur.

El a mai spus că acest drum județean are foarte multe mașini grele care merg spre depozitul ecologic de deșeuri de la Moara, fiind circa 45-50 de autocamioane zilnic, care transportă 250 de tone.(T.B.)


Intră acum și în grupul de