Două firme de dezmembrări auto, sancţionate de comisarii de mediu

Doi agenţi economici ce gestionează deşeuri rezultate din vehicule scoase din uz au fost amendate de către comisarii suceveni de mediu pentru nereguli constatate în registrele de operare. „Comisarii noştri au efectuat o serie de controale la agenţii economici care achiziţionează vehicule scoase din uz. Unele dintre acestea au dreptul de a trata şi scoate fluidele din aceste vehicule, dar trebuie să evite poluările”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, cu menţiune că acestea trebuie să deţină registre în care să înregistreze aceste operaţiuni, registre privind gestionarea deşeurilor reciclabile şi a componentelor reutilizabile şi să raporteze la Agenţia de Protecţie a Mediului situaţia depozitelor.

„Au fost încheiate două procese verbale de contravenţie, fiecare agent fiind amendat cu câte 1.000 lei pentru neconformităţi în completarea registrului de operare”, a spus Adriana Iordache.

Şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au executat o acţiune pe raza judeţului Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor din domeniul gestionării deşeurilor industriale reciclabile, ocazie cu care au fost verificate 3 societăţi comerciale şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, administratorii S. DAN şi S. IOAN ai unei societăţi comerciale din Ipoteşti, cu obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate rezultate în urma dezmembrărilor autoturismelor scoase din uz, nu au procedat la înregistrarea în evidenţa contabilă a tuturor autoturismelor identificate la sediul societăţii şi nu a putut prezenta lista cu preţurile practicate pentru piesele rezultate şi expuse la vânzare în regim cu amănuntul.

Aceştia au fost sancţionaţi cu o amendă în valoare de 4000 lei şi una de 10.000 lei, după ce administratorii s-au prezentat la sediul Gărzii Financiare Suceava cu evidenţa contabilă solicitată.