Prefectul Mirela Adomnicăi, la deschiderea anului universitar la USV: Îmi doresc ca viitorii absolvenți să fie mai bine pregătiți și să-și găsească locul aici, acasă, chiar dacă piața muncii este europeană


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la USV că universitatea suceveană înregistrează cea mai mare creștere din ultimii opt ani, cu peste patru mii de boboci la licență, masterat, doctorat, ceea ce arată că universitatea este pe drumul cel bun.

Prefectul a subliniat că a crescut gradul de satisfacție al programelor de studii oferite și a constituit o surpriză plăcută că cele două programe noi, Psihologia și Asistența medicală generală, și-au ocupat locurile fără taxă și cu taxă încă din prima sesiune de admitere.

„Aceasta demonstrează că universitatea este pe drumul cel bun și recuperează diferența care există între dinamica pieței muncii și oferta educațională din învățământ din ultima perioadă în sensul în care pe piața muncii apar ocupații noi care încă nu sunt clasificate. Cu siguranță, studenții de azi, când vor absolvi se vor confrunta cu provocările pieței muncii. De aceea este bine ca dincolo de specializările care să fie orientate pe nevoia de pe piața muncii să dobândească și altfel de competențe care să îi ajute să se integreze, să se adapteze”, a spus Adomnicăi.

Ea i-a felicitat pe boboci pentru că au ales Universitatea Suceava și le-a urat să se bucure de studenție care este „copilăria vieții de adult”.

„Le doresc să întâlnească oameni minunați în rândul profesorilor sau studenților din anii mai mari care să îi ajute în această tranziție spre viața de adult, să o facă mai ușoară, mai plăcută, memorabilă”, a spus Adomnicăi.

Totodată, prefectul de Suceava consideră că Universitatea, pentru a obține o încredre publică, ar trebui să pună accentul pe comunicarea activă și consistentă cu toți participanții la viața comunității.

Mirela Adomnicăi a subliniat că își dorește ca viitorii absolvenți să fie mai bine pregătiți și să-și găsească locul aici, acasă, chiar dacă piața muncii este europeană.(T.B.)


Intră acum și în grupul de