Acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Suceava. Au fost aplicate 135 de sancțiuni în valoare de aproape 70.000 lei


Intră acum și în grupul de

În perioada 13-29 septembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În total, în cadrul acțiunii au participat 133 de persoane, dintre care 127 de polițiști, patru specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și doi reprezentanți al Direcției Silvice Suceava.

Aceștia au efectuat 76 de controale, care s-au materializat în 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.958 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 108,14 mc de material lemnos, în valoare de 53.055 lei.

O bună parte din acesta provine de la un ansamblul rutier condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Bogdănești. Materialul lemnos transporta, respectiv cherestea de esență rășinoase, trebuia să ajungă la o societate comercială din județul Giurgiu.

Vehiculul însă a fost oprit pentru control, în data de 25 septembrie, seara.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos folosind același aviz de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto și emis la 23.09.2019, polițiștii au desfășurat activități specifice, stabilind faptul că, ansamblul rutier a efectuat în data de 23.09.2019 după ora 16.40 un prim transport de cherestea către direcția Roman, s-a întors în data de 24.09.2019, iar în data de 25.09.2019 ora 16.20 se afla în efectuarea altui transport pe baza aceluiași aviz.

Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava și  ai Ocolului Silvic Fălticeni sesizați de polițiști au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 51,82 mc cherestea tivită din specia brad.

Societatea comercială din comuna Bogdănești care a emis documentele a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum 15.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 33.112 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Intră acum și în grupul de