Acasă Actualitate Belgian arestat pentru furt, tentativă de furt şi constituire de grup infracţional...

Belgian arestat pentru furt, tentativă de furt şi constituire de grup infracţional organizat


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui Claesen Joris, cetăţean belgian, dispusă în baza mandatului european de arestare emis la 17 aprilie 2009 de către Judecătoria Tongeren – Belgia, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor furt, tentativă de furt şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu- Dumitrescu, Curtea de Apel Suceava a dispus belgianului împotriva căreia s-a emis mandatul european de arestare „şi cu privire la care s-a înaintat un mesaj de urmărire internaţională de către INTERPOL Bruxelles, pe o durată de 5 zile, respectiv de la 21 mai 2009 până la 25 mai 2009. Completul de judecată a stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei la data de 25.05.2009, ora 16.00, când Curtea de Apel a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de către Judecătoria Tongeren – Belgia, la data de 17.04.2009, în dosarul nr. 09/009.



De asemenea curtea a dispus predarea lui Claesen Joris, domiciliat în Belgia, autorităţii judiciare emitente, pe baza consimţământului acestuia, consemnat în proces-verbal încheiat la data de 25.05.2009.

Instanţa a decis arestarea belgianului şi emiterea de îndată a unui mandat de arestare pe o durată de 26 de zile, începând cu data pronunţării, 25 mai 2009, până la data de 19 iunie 2009, inclusiv.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version