Cel mai mare loc de joacă din România inaugurat în acest an la Suceava. Zeci de copii au așteptat cu nerăbdare ora 11:00 când locul de joacă a fost deschis oficial// VIDEO-FOTO


Intră acum și în grupul de

Cel mai mare loc de joacă care a fost construit în acest an în România a fost inaugurat, miercuri, în cartierul Obcini pe strada Victoriei, în prezența primarului Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi.

Cu puțin înainte de ora 11:00, ora anunțată pentru inaugurarea noului spațiu de joacă, zeci de copii se adunaseră în zonă împreună cu părinți sau bunici și au primit din partea firmei Diasil, cea care a realizat locul de joacă în cadrul contractului multianual de salubrizare, dulciuri și sucuri, dar și baloane colorate.

Imediat ce în zonă a ajuns primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, ajutat de unul dintre copii, a tăiat panglica inaugurală, iar copiii au luat cu asalt atât toboganale, leagănele sau scrâncioburile.

Primarul Ion Lungu a spus că acesta este acum cel mai mare loc de joacă din oraș și că, potrivit reprezentanților firmei care l-a instalat, este cel mai mare spațiu de joacă public din România realizat în acest an.

Primarul a spus că alături de viceprimar ar urma să inaugureze în primăvara anului viitor un loc de joacă și mai mare în municipiu.

El s-a arătat încântat că alături de copii, sunt mulțumiți de această investiție atât părinții cât și bunicii și a spus că acest loc de joacă va fi folosit de copii din tot municipiul, arătând că inclusiv nepotul lui era nerăbdător să vină să se joace aici.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a discutat cu mai mulți părinți și bunici veniți în zonă și le-a spus acestora că spațiul de joacă este monitorizat video, iar toate elementele sunt sigure.

El a subliniat că speră ca acestea să fie păstrate și și-a exprimat încrederea că locul de joacă va fi folosit doar de copiii cu vârste între 3 și 13 ani și nu va fi vandalizat.

„Este un loc de joacă modern, cu foarte multe elemente de siguranță. Vreau să cred că unii din tinerii care vor să braveze, să evite vandalizarea acestuia pentru că, nu peste mult timp, vor fi și ei părinți și vor înțelege necesitatea unui asemenea loc de joacă”, a spus Lucian Harșovschi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de