Acţiuni antitutun, organizate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava marchează pe 31 mai 2009, Ziua Mondială fără Tutun, prin evenimente specifice şi activităţi de sensibilizare a tinerilor privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos.

Tema aleasă în acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „Arată adevărul”. Imaginile de avertizare salvează vieţi. Tutunul reprezintă principala cauză de deces în rândul populaţiei. Mai mult de 5 milioane de oameni mor din cauza efectelor tutunului în fiecare an. Este singurul produs legal care ucide cu liberul consimţământ al consumatorului.

Companiile producătoare de tutun cheltuiesc milioane de dolari anual transformându-i pe noi fumători în dependenţi şi nelăsându-i pe consumatorii dependenţi să renunţe. Prin campaniile publicitare şi prin promoţii, inclusiv prin utilizarea imaginilor, imprimate pe pachete, industria tutunului continuă să distragă atenţia de la efectele letale ale produselor pe care le promovează. Avertizarea populaţiei cu privire la riscurile reale poate fi un demers benefic în vederea reducerii dependenţei de tutun.
Imprimarea imaginilor de avertizare pe pachete este o strategie simplă, ieftină şi eficientă, care poate reduce considerabil consumul de tutun şi poate salva vieţi.

În acest sens, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava desfăşoară activităţi de prevenire a consumului de tutun la Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Petia, Şcoala Fântâna Mare, Şcoala Rădăşeni, Şcoala Forăşti, Şcoala Ion Creangă Suceava.

Marţi, la Liceul cu Program Sportiv Suceava a avut loc o caravană prin liceele sucevene în cadrul proiectului „Vicii versus viaţă”.

Miercuri, la Centrul Şcolar Sfântul Andrei din oraşul Gura Humorului a avut loc finalizarea proiectului Factori de risc în dezvoltarea mea, urmând ca lucrările realizate de tineri în cadrul acestui proiect să fie expuse la Muzeul Obiceiurilor şi Tradiţiilor Populare din Bucovina.

Joi, tinerii din Liceele Sucevene vor spune NU drogurilor, participând la Cupa liceelor la fotbal şi la baschet. La Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava va avea loc difuzarea filmului TUTUNUL SAU SĂNĂTATEA.

Vineri, voluntarii centrului vor desfăşura o campanie stradală pe arterele importante ale municipiului Suceava.
Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava s-au susţinut campaniile “Adolescenţii renunţă la fumat”, “Eu nu fumez”, “Cămin Sănătos”, iar în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava se vor realiza panouri antifumat în şcoli, precum şi expoziţii de desene.


Intră acum și în grupul de