Începând cu luna aceasta sucevenii pot să își achite parcarea prin aplicația de mobil Suceava Parking. Lucian Harșovschi: Suceava se află într-o etapă de tranziție către statutul de oraș inteligent


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, anunță că începând cu luna aceasta, sucevenii pot să își achite simplu și ușor parcarea autovehiculelor în parcările cu plată ale municipiului, folosind o aplicație de mobil dedicată – Suceava Parking, prin intermediul cardurilor bancare, respectiv prin sms.

Suceava se află într-o etapă de tranziție către statutul de oraș inteligent, cea a includerii tehnologiei moderne în utilizarea serviciilor publice. În acest sens aplicația recunoaște zona, afișează tariful aferent acesteia, emite notificări în momentul plății unui tichet, înainte cu 5 minute de expirarea lui și în momentul expirării acestuia”, a arătat Lucian Harșovschi.

Suceava Parking este disponibilă pentru telefoane mobile cu sistem de operare IOS sau Android, iar operațiunile sunt securizate, tranzacțiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăți.

Potrivit viceprimarului, se pot adăuga mai multe numere de înmatriculare și selecta doar unul, pe cel al autoturismului pentru care se face parcarea.

Etapele utilizării aplicației:

1. Descarcă aplicația SUCEAVA PARKING din Android Play Store sau din App Store;

2. Creează un cont în aplicație folosind un utilizator valid de email;

3. Adaugă sau selectează numărul de înmatriculare dorit;

4. Alege zona în care se dorește parcarea;

5. Alege perioada pentru care se dorește parcarea;

6. Selectează metoda de plată: CARD sau SMS;

7. Plătește.

Pentru a plăti parcarea fără a folosi aplicația dedicată, se poate transmite un SMS direct la numărul de telefon 7442. Toate detaliile sunt afișate la loc vizibil pe o pancardă în zona de parcare.


Intră acum și în grupul de