142 de apartamente ANL din municipiu vor fi vândute chiriaşilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că, prin Hotărâre de Consiliu Local, cele 142 de apartamente construite prin ANL în municipiu vor fi scoase din domeniul public şi transferate în domeniul privat al statului, iar chiriaşii vor avea posibilitatea să le achiziţioneze. El a arătat că preţurile apartamentelor vor fi stabilite în urma unei evaluări, dar a apreciat că preţul mediu este de aproximativ 40.000 de euro.

Edilul-şef sucevean a menţionat că 1% din suma obţinută din vânzarea acestor apartamente va fi încasată de Consiliul Local, iar restul va fi transferat la bugetul de stat, urmând să se întregească fondul pentru construcţii.

Lungu a mai arătat că chiriaşii celor 142 de apartamente pot opta şi pentru continuarea contractului de închiriere şi că nu sunt obligaţi să le cumpere. Totodată, el a mai precizat că acestor chiriaşi le expiră în acest an contractul de închiriere pentru cinci ani, cu chirie subvenţionată, iar dacă optează pentru continuarea contractului de închiriere, chiria ce trebuie să o achite nu va mai fi subvenţionată.


Intră acum și în grupul de