Focuri de armă pentru oprirea unui gălăţean ce avea maşina burduşită de ţigări


Intră acum și în grupul de

Un gălăţean nu s-a lăsat deloc intimidat miercuri după-amiază de poliţiştii fălticeneni care l-au somat cu focuri de armă ca să oprească autoturismul pe care-l conducea. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, în cadrul unei acţiuni desfăşurată de poliţia rutieră pe raza municipiului Fălticeni în vederea prevenirii accidentelor rutiere, în jurul orei 17.50, pe DN 2 E, la ieşirea din municipiul Fălticeni, un autoturism nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de o echipă mobilă, continuând deplasarea în viteză.

Autoturismul fiind identificat din nou pe raza comunei Boroaia şi întrucât nu a oprit la semnalele regulamentare s-a procedat la folosirea armamentului din dotare, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea reuşind să dispară. Ulterior autoturismul a fost identificat abandonat pe raza comunei Bogdăneşti, iar în interiorul şi portbagajul acestuia a fost identificată cantitatea de aproximativ 10.000 pachete de ţigarete în valoare de 30.000 lei.

În urma activităţilor de cercetare efectuate în zonă, a fost identificat şi conducătorul autoturismului în persoana lui O. Andrei, de 23 ani, din municipiul Galaţi. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Tot, miercuri, în urma activităţilor specifice desfăşurate de o patrulă de siguranţă publică, a fost oprit în trafic pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava un autoturism, condus de P. Costică, de 57 ani din municipiul Bucureşti.

La controlul efectuat în autoturism, au fost găsite un număr de 3.540 pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.850 lei, pentru care posesorul nu avea documente legale de provenienţă. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de