Lucrările de modernizare a drumului Mălini-Slatina-Găinești sunt realizate în proporție de 25 la sută. Gheorghe Flutur: Am cerut constructorului se se mobilizeze ca din primăvară să se toarne asfalt


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat, joi, să verifice lucrările de investiții din județ și a inspectat și lucrările care se execută pe tronsonul Mălini-Slatina-Găinești.

„După ce în primăvară am reabilitat din resurse proprii tronsonul aflat pe teritoriul comunei Mălini, acum continuăm cu Mălini-Slatina-Găinești, cu o finanțare de 25 milioane lei printr-un proiect depus de  CJ Suceava de la MDRAP”, a spus Flutur.

El a estimat că la această dată sunt executate circa 25% din lucrări.

„Sunt și aici lucrări complexe, drumul va fi lărgit de la 5,5 m la 8m, iar la Găinești va trebui înlocuită și fundația, cu una corespunzătoare din piatră”, a spus președintele Flutur.

El a arătat că și aici se execută, în paralel, și lucrări la rețeaua apă-canal.

„Am cerut constructorului să se mobilizeze cu mai multe resurse umane și utilaje și să se organizeze sa facă lucrări și iarna – terasamente și ce se mai poate, pentru ca la primăvară să se poată turna asfalt”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că această zonă se va dezvolta și va deveni o zonă turistică atractivă, mult mai accesibilă, pentru că se va deschide și legătura spre Gura Humorului prin Valea Moldovei și Capu Câmpului.

„Noi am pregătit acest lucru și am modernizat deja mare parte din drum”, a mai declarat Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de