Polițiștii suceveni au efectuat zece percheziții domiciliare în locuințele suspecților de furt dintr-un lăcaș de cult din Șcheia. Patru persoane au fost reținute

Polițiștii suceveni au efectuat perchiziții în locuințele mai multor persoane, în cadrul cercetărilor privind furtul din noaptea de 18/19.09.2019  a unor scule și coli de tablă din cupru din incinta unui lăcaș de cult de pe raza comunei Șcheia.

Perchezițiile au avut loc în cursul zilei de joi. Astfel, au avut loc zece percheziții domiciliare la imobilele locuite și utilizate de un bărbat de 42 de ani din orașul Cajvana, doi bărbați de 24 de ani, ambii din comuna Marginea, un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel, precum și la imobilele altor patru persoane situate în localitățile Cajvana, Solca, Marginea și Voitinel.

Potrivit IPJ Suceava, în urma acțiunii au fost identificate bunurile sustrase, respectiv 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ 2 tone și 25 de unelte electrice.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei patru suspecți, respectiv bărbatul de 42 de ani din orașul Cajvana, cei doi bărbați de 24 de ani din comuna Marginea și bărbatul de 32 de ani din comuna Voitinel, pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de 11.10.2019, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, au fost indisponibilizate pentru cercetări, două autovehicule utilizate de către autori la comiterea faptei.