Misiuni dificile pentru pirotehniștii suceveni: O mină aruncător și patru grenade din primul război mondial în perfectă stare de funcționare descoperite în pădure în Fundu Moldovei, iar un proiectil exploziv la Câmpulung Moldovenesc// FOTO-VIDEO

Echipa Pirotehnică a ISU Suceava a avut, vineri, două misiuni dificile.

Potrivit ISU Suceava, pirotehniștii militari au identificat o mină de aruncător, calibrul 140 mm, pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Colacu, în fondul forestier ce ține de Ocolul Silvic Pojorâta, iar vineri,  din cauza pericolului pe care îl reprezenta la transport elementul de muniție, au decis să-l distrugă în locul găsit.

După ce au luat toate măsurile specifice de siguranță, militarii au distrus mina de aruncător, care provenea din Primul Război Mondial.

Tot vineri, în urma cercetării în zonă, au mai fost descoperit trei grenade ofensive și una defensivă, și acestea în perfectă stare de funcționare.

După ce și-au încheiat misiunea în localitatea Colacu, pirotehniștii au fost anunțați despre descoperirea unui alt element de muniție, în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Ajunși la fața locului, aceștia au identificat un proiectil exploziv calibrul 76 mm,  de asemenea, funcțional și periculos.

Atât grenadele, cât și proiectilul exploziv, provin din Primul Război Mondial.

Pirotehniștii au ridicat muniția de război și au transportat-o, pentru a fi depozitată până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.

Misiunile pirotehniștilor s-au încheiat cu succes.