Prefectul Mirela Adomnicăi a inspectat DN 2E, unde s-au reluat lucrările de reciclare asfaltică și DN 17, unde se desfășoară lucrările de consolidare a unei porțiuni de drum


Intră acum și în grupul de

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, s-a aflat în teren pe DN 2 E, în zona Păltinoasa, unde s-au reluat, de astăzi, lucrările de refacere a carosabilului asfaltic.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului, lucrările de reciclare asfaltică se desfășoară în regie proprie,  pe o lungime de patru km în Păltinoasa și cinci km la Solca, urmând ca în termen de două săptămâni să fie turnat stratul de binder și executate marcajele.

Lucrările respective au început în prima jumătate a lunii septembrie 2019, fiind oprite din cauza unor probleme de natură tehnică, neprevăzute, arată sursa citată.

Prefectul Adomnicăi a inspectat astăzi și șantierul de pe DN 17, la Ilișești, unde sunt în plină desfășurare lucrările de consolidare a porțiunii de drum afectate de alunecările provocate de inundațiile din 2018, precizează comunicatul.

Lucrările care se execută pe o lungime de 250 de metri sunt foarte complexe, însemnând foraje la o adâncime de circa 18 metri și realizarea a 41 de tronsoane, cu peste 450 de coloane, pentru stabilizarea terenului.

Pe perioada iernii, traficul în zonă nu va fi restricționat, iar lucrările vor fi reluate la primăvară, termenul de execuție asumat de constructor fiind de șase luni.

Secţia de Drumuri Naţionale Suceava a finalizat, sâmbăta trecută, lucrările de turnare covor asfaltic pe E 85, sectorul Suceava-Fălticeni, la limită cu județul Iași. S-a lucrat pe sectorul Fântâna Mare-Drăguşeni, pe o lungime totală de 22,25 kilometri, iar de luni s-a început efectuarea marcajelor, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de