Berceanu va încerca să suplimenteze fondurile pentru şoseaua de centură a Sucevei din surse extrabugetare


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a aterizat joi, la ora 9, pe aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava şi a plecat într-o vizită de lucru în mai multe puncte din judeţ. El a inspectat şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava, iar un reprezentant al constructorului i-a spus că firma are capacitatea să lucreze mai mult decât suma alocată pentru acest an. Ministrul i-a explicat că, din păcate, de la buget nu pot fi asigurate sume suplimentare, arătând că pe lângă situaţia de criză economică Ministerul Transporturilor se confruntă şi cu “dezastrul” lăsat de Ludovic Orban.

Berceanu a precizat că a constatat că sunt datorii foarte mari, sunt lucrări executate cu plata la şapte luni şi că trebuie achitate 700 de milioane de euro pentru facturi la lucrări finalizate. El a menţionat că în aceste condiţii ministerul finanţează, cu prioritate, lucrările aflate în derulare, astfel încât acestea să fie terminate şi a arătat că va încerca să suplimenteze fondurile pentru şoseaua de centură a Sucevei dacă va fi necesar, dar cel mai probabil din surse extrabugetare. “De la bugetul de stat nu avem speranţă. Încerc să ies din zona banilor de la buget prin realizarea de parteneriate public-privat sau împrumuturi. Să dăm drumul şi să menţinem maşinăria construcţiilor în funcţiune pentru că acesta aceasta are un efect multiplicator în economie”, a declarat ministrul Transporturilor.

Berceanu a mai transmis constructorului că dacă are capacitatea să lucreze mai mult decât fondurile alocate, se pot obţine sume de bani prin împrumut bancar, precizând că Ministerul Transporturilor are memorandumuri cu trei instituţii bancare importante. “Dacă firma constructoare va accepta un astfel de împrumut, ministerul va achita contravaloarea lucrărilor şi dobânzile. Dacă ne uităm la dobândă pierdem mai mult nelucrând”, a afirmat Berceanu, adăugând că băncile au fonduri pentru creditarea unor astfel de investiţii.


Intră acum și în grupul de