Primăria Suceava a intrat în posesia activelor TASA și va amenaja Divizia pentru transport metropolitan a TPL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, că a fost achitată integral suma de 460.000 de euro pentru fostele active ale societății de transport public local, TPL, care aparțineau TASA SA, iar în acea zonă urmează să fie amenajată divizia TPL pentru transport metropolitan.

Lungu a spus că au fost rambursări de fonduri elvețiene, bani care puteau fi folosiți doar în investiții și că s-a achitat întreaga sumă pentru aceste active.

„Suntem noii proprietari pe activele de la TASA”, a spus primarul.

El a arătat că „lucrurile încep să se lege” precizând că municipalitatea înființează în Burdujeni-sat divizia de transport electric a TPL, iar în noul spațiu va fi înființată divizia pentru transport metropolitan.

Primarul Ion Lungu a spus că în viziunea sa, această zonă va putea fi folosită pentru amenajarea diviziei de transport public metropolitan în condițiile în care în municipiul Suceava va funcționa transportul public electric cu 55 de autobuze administrate de divizia electrică ce se va amenaja în Burdujeni Sat.

Primarul a arătat că în condițiile în care se vor putea depune proiecte pentru Zona Metropolitană Suceava unul dintre aceste proiecte va fi realizarea transportului public metropolitan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de