Vot fără incidente în prima parte a zilei de duminică. Străinii au cerut să voteze în România


Intră acum și în grupul de

Alegerile europarlamentare-2009 în judeţul Suceava se desfăşoară până acum fără incidente, singurele probleme sesizate Biroului Electoral Judeţean fiind legate de dorinţa unor cetăţeni străini din ţări ale UE de a vota pentru candidaţii din ţările lor. La BEJ Suceava, reprezentanţi ai primăriilor din comunele sucevene Moldoviţa şi Vadu Moldovei au cerut telefonic o serie întreagă de precizări referitoare la modul în care pot vota la aceste alegeri europarlamentare cetăţeni din cadrul Uniunii Europene.

În comuna Moldoviţa un cetăţean francez a prezentat o solicitare de a vota însă dorea să facă acest lucru pentru candidaţii din Franţa. În comuna Vadu Moldovei, doi cetăţeni de naţionalitate belgiană au solicitat, la rândul lor, precizări privind posibilitatea de a vota la aceste alegeri.

Reprezentanţii BEJ Suceava le-au transmis că pot vota, doar pentru candidaţii români pentru Parlamentul European, dacă sunt înregistraţi în lista cu cetăţenii comunitari care au depus o cerere pentru a vota în România. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Suceava, nici un cetăţean comunitar cu domiciliul în judeţ nu s-a înregistrat pentru a vota la aceste alegeri.


Intră acum și în grupul de