Gheorghe Flutur, la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială, a prezentat Spitalul Județean Suceava ca exemplul de bune practici. El a oferit copreședintelui Comitelului științific, prof. dr. Eliot Sorel, american cu origine suceveană, distincția Meritul Bucovinei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost invitat să se adreseze participanților la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială care se desfășoară la București, în perioada 25-28 octombrie. Gheorghe Flutur a fost prezentat Congresului de  prof.dr. Eliot Sorel, originar din Fălticeni, profesor de Politici în sănătate la Universitatea „George Washington” din Statele Unite, co-preşedinte al Comitetului științific al Congresului.

Având în vedere tematica Congresului – „Factorii determinanți ai sănătății și accesul la îngrijire”, președintele Gheorghe Flutur a prezentat Spitalul Județean de Urgente Suceava ca exemplu exemplu de bune practici, menționând și preocuparea Consiliului Județean Suceava pentru susținerea spitalelor de profil din Câmpulung Moldovenesc și Siret.

La rândul său, prof. dr. Eliot Sorel a apreciat inițiativele și rezultatele obținute de Gheorghe Flutur, începând cu Luna Diasporei, Summitul RePatriot din acest an, implicarea Consiliului Județean Suceava în dezvoltarea Spitalului Județean Suceava, apreciind că toate acestea se constituie în poveşti de succes, exemple de bună practică.

Cu acest prilej, Gheorghe Flutur i-a înmânat prof.dr. Eliot Sorel distincția „Meritul Bucovinei”, ce i-a fost decernată ca urmare a includerii distinsului medic în lista personalitatilor de marcă din Diaspora cu origini sucevene.

Gheorghe Flutur și Eliot Sorel au avut și o întrevedere în care  au discutat despre inițierea unor proiecte de promovare și dezvoltare a Bucovinei, cu implicarea administrației județene în care să se obțină și sprijin din SUA.

Astfel, profesorul Sorel a exemplificat posibilitatea susținerii unui astfel de proiect de către Ambasada României la Washington,  American-Romanian Business Council și alți parteneri.

Proiecte financiare și culturale ar putea fi prezentate și în cadrul unei expoziții privind „Dezvoltarea durabilă a Bucovinei” care ar putea sa aibă loc în 2020 la Washington, au convenit cei doi.(T.B.)