Vremea se răcește accentuat începând de marți, urmând să fie minime nocturne în medie între -2 și 2 grade Celsius.


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a evoluțiilor temperaturilor și precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit ANM, în județele Moldovei, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei.

Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10…13 grade, mediat regional.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a țării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


Intră acum și în grupul de