Vin urgiile peste noi. Suceava şi Botoşani în cod galben !!!


Intră acum și în grupul de

Jumătate dintre judeţele ţării, respectiv nordul, vestul, sud-vestul şi centrul ţării se află în cod galben, în avertizare fiind incluse din Moldova, judeţele Suceava şi Botoşani. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost înştiinţat, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, cu o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN cu următorul conţinut:

„În intervalul 11 iunie, ora 03 – 12 iunie, ora 15, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, vestul şi nordul Olteniei şi se va manifesta prin intensificări ale vântului care vor avea şi aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de l/mp şi izolat, îndeosebi în zonele de munte, 40-45 de l/mp. Izolat va cădea grindina.”

Urmare a acestei atenţionări Secretariatul Tehnic Permanent din cadrul Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intreprins o serie de măsuri.

Astfel, va fi monitorizată evoluţia zilnică , cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util, în situaţia activării unor factori de risc care pot genera situaţii de urgenţă; populaţia va fi monitorizată privind producerea inundaţiilor în zona de responsabilitate iar sarcinile de prevenire şi protecţie vor fi repartizate pe toţi membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte măsuri vor fi: verificarea mijloacelor şi la nevoie punerea lor în funcţiune pentru deblocarea drumurilor şi căilor de acces, asigurarea condiţiilor pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă, monitorizarea permanentă a persoanelor cu vârstă înaintată şi a persoanelor care locuiesc izolat, folosirea la nevoie a sistemelor de avertizare existente la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, verificarea stocurilor de materiale şi a mijloacelor de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă, identificarea spaţiilor de cazare a eventualelor persoane rămase blocate în trafic şi asigurarea condiţiilor de trai.

„Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice pe teritoriul judeţului va fi anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava la telefoanele 524426 sau 214523 şi fax. 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112” precizează ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de