Sistem de supraveghere video, de anul viitor, la punctele de colectare a deșeurilor din municipiul Suceava. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Atunci când vom înțelege că trebuie să colectăm corect, ne vom respecta pe noi și vom respecta și mediul înconjurător


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că punctele de colectare a deșeurilor din municipiul Suceava vor fi supravegheate video de anul viitor și că el va propune și va fundamenta în bugetul local pentru anul 2020 o asemenea achiziție.

Harșovschi a spus într-o conferință de presă că am început, împreună cu colegii săi, să meargă mai mult în teren pentru verificarea modului în care sunt folosite platformele noi de colectarea a deșeurilor.

El a spus că sunt deja montate cele 100 de platforme semi-îngropate și alte 24 din cele 50 de platforme îngropate ce vor fi amplasate până la sfârșitul anului.

„După ce am făcut o campanie de informare din ușă în ușă, prin cutia poștală, la scări de bloc, prin asociații de proprietari, a venit și timpul să stăm la aceste puncte de colectare. Degeaba facem investiții în acest sistem dacă nu înțelegem că e datoria noastră și un simț civic de a arunca gunoiul”, a declarat viceprimarul.

El a arătat că sunt din ce în ce mai multe cazuri în care sucevenii depozitează deșeurile în apropierea platformelor semi-îngropate sau îngropate. Unii au colectat selectiv, dar nu au pus cutii de carton în interior, ci alături, iar apoi următorii care vin să depoziteze gunoiul, îl pun în continuare alături, a explicat Harșovschi.

Viceprimarul a menționat că sunt 40 de angajați ai Primăriei care vor fi pe teren la aceste platforme de depozitare a deșeurilor pentru a verifica modul în care se face colectarea selectivă și depozitarea deșeurilor și că vor putea aplica și amenzi cuprinse între 600 și 2500 de lei.

El a mai spus că prin noul sistem de colectare, capacitatea de depozitare a fost cel puțin dublată și a precizat că în ceea ce privește deșeurile reciclabile, ridicarea acestora se va face zilnic.

„Atunci când vom înțelege că trebuie să colectăm corect, ne vom respecta pe noi și vom respecta și mediul înconjurător”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a mai anunțat că va propune și fundamenta ca în bugetul pentru anul 2020 să fie achiziționat un sistem de supraveghere video la platformele de colectarea a deșeurilor astfel încât să se poată vedea cine depozitează necorespunzător deșeurile municipale. (T.B.)


Intră acum și în grupul de