Asociația Rădăuțiul Civic invită toți cetățenii din Rădăuți și nu numai să vină la evenimentul de comemorare a victimelor de la Colectiv, în parcul Bogdan Vodă din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Asociația Rădăuțiul Civic invită toți cetățenii din Rădăuți și nu numai să își amintească de tragedia care a marcat întreaga țară în urmă cu patru ani de zile – incendiul de la clubul Colectiv, în urma căruia au murit peste 60 de persoane. 

„Astăzi, 30 octombrie 2019, la ora 18:00, invităm pe toți cei interesați să vină cu o lumânare și un gând pentru cei care și-au pierdut viața, în cadrul unui eveniment de comemorare a victimelor acestei tragedii. Evenimentul va avea loc la Statuia lui Bogdan I, parcul Bogdan Vodă din Rădăuți, un loc al cetățenilor, în care și anul trecut s-a desfășurat o activitate similară, unde au fost prezente peste 70 de persoane”, arată un comunicat de presă al Asociației.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va derula la Statuia lui Bogdan I, în ciuda opoziției primarului municipiului Rădăuți care a încercat să interzică toate adunările publice din acea zonă (fiind o zonă vizibilă, centrală), unul dintre principalele puncte civice ale orașului, printr-o dispoziție emisă în acest an care contravine chiar Legii nr. 60/1991 și care limitează exercițiul libertății de întrunire al cetățenilor.

„30 octombrie este un moment care ne va aduce aminte mereu că și corupția ucide și avem cu toții o responsabilitate de a ne implica în societate, de a aspira la un stat mai bun, la instituții performante și eficiente care să aplice legea și care să aibă grijă de cetățenii săi”, au mai menționat organizatorii.


Intră acum și în grupul de