Traficanți de droguri suceveni prinși în flagrant și arestați preventiv. Suspecții urmau să vândă unui cumpărător 500 de comprimate de Ecstasy cu 25.000 de lei. Între persoanele arestate este și un olandez de naționalitate română//VIDEO

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, au efectuat în 29 octombrie o acțiune de prindere în flagrant a 7 persoane, care au acționat în trei echipe, una a dealerului principal și două ale intermediarilor acestuia, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Potrivit DIICOT Suceava, s-a stabilit că aceștia au introdus în ţară şi deţinut droguri de risc și de mare risc, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori.

Anchetatorii au aflat că în cursul zilei de 29 octombrie dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediarii acestuia, cantitatea de 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 lei, organele de urmărire penală au organizat o acțiune de prindere în flagrant, însă a fost nevoie ca aceasta să se desfășoare separat, inculpații acționând în trei echipe.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, intermediarii intenționau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenționau să-i distragă atenția și să-l deposedeze prin violență de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înșiși, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy.

Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, dealerul principal a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 516 comprimate de ecstasy, disimulate într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj.

Cantitatea de droguri de mare risc provenea din Olanda și a fost expediată, prin intermediul unei firme de transport persoane și colete, de către un cetățean olandez de naționalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul. De asemenea, asupra cetățeanului olandez a fost identificată cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Alți 3 intermediari au fost prinși în flagrant delict, într-un autoturism, în timp ce circulau în municipiul Suceava. În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceștia fiind opriți în trafic, la o intersecție. În urma acestei acțiuni, au fost găsite asupra celor trei, un tub spray super-paralizant, 100 de comprimate ce conțin steroizi, 3 capsule cu substanțe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant și un grinder cu urme de fragmente vegetale.

Aceste activități au fost urmate de un număr de 12 percheziții domiciliare efectuate la locuințele a 11 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, 8 pliculețe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, 9 pachete cu foițe tip OCB, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei și 750 euro și două tablete.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme.

La data de 30.10.2019, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de 8 inculpați, între care și un cetățean olandez de naționalitate română, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din B.C.C.O. Cluj, lucrătorilor de poliție din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Suceava, I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, Poliția orașului Solca, precum și al cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava și Serviciului Acțiuni Speciale.