Dosar penal pentru refuzarea recoltării probelor de sânge


Intră acum și în grupul de

Un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat să i se recolteze probe de sânge. Potrivit IPJ Suceava, joi, în jurul orei 06.33, s-a sesizat faptul că pe strada Bogdan Vodă, la intersecţia cu strada Piaţa Unirii din municipiul Rădăuţi, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Din cercetări s-a stabilit că S. Cătălin a condus un autoturism pe strada Piaţa Unirii din municipiul Rădăuţi, dinspre intersecţia semaforizată şi ajungând la intersecţia cu strada Bogdan Vodă, iar din cauza faptului că nu a redus viteza la trecerea peste nivel cu calea ferată şi a faptului că se afla sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, lovind cu partea stânga faţă un microbuz, condus de C. Liviu care circula din sens opus, avariind autoturismul.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l în cazul lui C. Liviu şi 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui S. Cătălin. Având în vedere rezultatul testului, S. Cătălin a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea de probelor de sânge, însă acesta a refuzat recoltarea, declarând în faţa medicului de gardă că refuză recoltarea probelor de sânge.

Poliţiştii au întocmit dosar penal lui S. Cătălin pentru comiterea infracţiunii de „refuz de a se supune recoltării de probe biologice”, în calitate de conducător de autovehicul.


Intră acum și în grupul de