Flutur, mesaj fără cască pentru antreprenori: Zona aceasta a Moldovei nu poate să bocească la infinit sărăcia. Trebuie să facem mai mult pentru crearea de locuri de muncă și inițiative private


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi seara, la Gala Femeilor Antreprenor din Regiunea Nord Est care s-a desfășurat la Suceava că are un mesaj pentru mediul de afaceri „fără cască”, făcând astfel referire la o știre falsă că președintele Klaus Iohannis primește răspunsuri în cască la o conferință de presă.

„Nimic nu e prea mult pentru dezvoltare, pentru antreprenoriat, pentru că venim dintr-o perioadă tristă cu prea multă dependență de stat”, a spus Flutur.

El consideră că este mult de făcut pentru crearea de noi locuri de muncă în județul Suceava și pentru mai multe inițiative private.

„Zona aceasta a Moldovei nu poate să bocească la infinit sărăcia și dacă ne uităm la o ecuație dură, Suceava, cu 759.000 de locuitori are 111.000 de locuri de muncă, iar Clujul, cu populație similară, are dublu și ceva. Înseamnă că avem enorm de muncă pentru crearea de noi locuri de muncă și inițiative private”, a spus Flutur.

El le-a transmis antreprenorilor că vor trebui să se concentreze și pe viitorul exercițiu bugetar european 2021-2027 arătând că sunt anumite zone și domenii care trebuie pre-gândite.

Gala Femeilor Antreprenor din Regiunea de NE, de la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 14. November 2019

Președintele Flutur a spus că pe exercițiul bugetar european viitor trebuie să se pună amprenta privată pentru că, din păcate, nu foarte multe domenii sunt eligibile.

„Pe de altă parte, trebuie să cerem ceea ce este și în celelalte țări din regiune în privința birocrației și mai mult de atât pentru că noi am inventat lucruri suplimentare și de aceea a fost descurajată zona antreprenorială să depună proiecte”, a spus Flutur.

El a mai declarat că după opinia lui este nevoie atât din partea antreprenorilor cât și a administrației de un parteneriat al mediului de afaceri cu administrația publică.

„În viitor, un primar, un ales, trebuie să se gândească și să privească cu mai multă atenție cine sunt plătitorii de taxe și impozite ca să-și plătească lumina și să nu stăm cu mâna întinsă la guvernul național”, a spus Flutur.

El a încheiat discursul întinzând „o mână de parteneriat” cu mediul de afaceri prezent, căruia îi dorește mult succes.


Intră acum și în grupul de