Un șofer băut din Vicovu de Jos a fost urmărit de polițiști pe mai multe străzi din municipiul Rădăuți și imobilizat după ce a încercat să se blocheze în mașină


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 37 de ani din Vicovu de Jos este cercetat penal după ce a condus băut un autoturism în municipiul Rădăuți, nu a acordat prioritate mașinii de Poliție care a început urmărirea acestuia și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor încercând chiar să se blocheze în mașină.

Astfel, potrivit Poliției Județele Suceava,  vineri după amiaza, în timp ce patrula pe str. Piața Unirii din municipiul Rădăuți, un echipaj rutier a observat un autoturism al cărui conducător auto nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează Trecerea” și a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate de trecere autospecialei de poliție ce se afla pe drumul prioritar, motiv pentru care i s-a solicitat să oprească, însă cel în cauză nu s-a conformat continuându-și deplasarea.

În momentul în care autoturismul a ajuns într-o intersecție semaforizată din municipiul Rădăuți, conducătorul auto a fost nevoit să oprească în spatele altor autovehicule ce așteptau la semafor, ocazie cu care, polițiștii i-au solicitat din nou să oprească și să prezinte documentele pentru control, însă acesta a plecat fiind urmărit de polițiști circa 500 de metri, când, bărbatul de la volan a oprit și a încercat să blocheze portierele vehiculului, fiind împiedicat de polițiști, care l-au imobilizat.

Șoferul a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 37 de ani din comuna Vicovu de Jos.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să efectueze testarea alcoolscopică, însă acesta a simulat testul, motiv pentru care, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde, bărbatul a fost de acord să efectueze testarea, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de