Gheorghe Flutur: Bătălia actuală este pentru dezvoltare și noi locuri de muncă în Suceava. Autostrăzi trebuie să scrie pe noi în perioada următoare//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că județul Suceava trebuie să se dezvolte, să creeze noi locuri de muncă și că autostrăzile care să lege județul de vestul Europei și de București sunt esențiale, iar garantul scoaterii din izolare este președintele Klaus Iohannis.

Flutur a explicat că își dorește ca în al doilea tur al alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis să fie votat de peste 70 la sută dintre suceveni pentru a transmite un semnal puternic.

„Klaus Iohannis merită mai mult”, a spus Flutur care a menționat că atunci când le-a transmis liderilor din organizațiile liberale din județ că ținta este de 70 la sută a arătat că nu se supără dacă vor fi scoruri electorale și mai mari.

El a arătat că din electoratul lui Klaus Iohannis fac parte și votanții lui  Dan Barna, Toader Paleologu și o mare parte ai lui Mircea Diaconu.

„Klaus Iohannis e foarte apropiat de Suceava”, a spus președintele Flutur care a amintit că recent președintele a premiat Muzeul Bucovinei după ce a mai decorat și Spitalul Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a mai spus că cei din PSD transmit minciuni că dacă va fi ales Klaus Iohannis președinte vor fi tăiate pensii și salarii.

„Stai liniștită Viorica, nu taie nimeni nimic!”, a spus Flutur care a arătat că a constatat că cei de la PSD se supără când liberalii fac public dezastrul lăsat după guvernarea PSD.

El a adăugat că Guvernul liberal va trebui să gestioneze această iarnă și că va trebui să găsească și soluții pentru majorarea pensiilor și corelarea cu inflația.

„Trebuie să facem un echilibru în această țară”, a spus Flutur care a explicat că județul  Suceava are 110.000 de oameni care lucrează din 759.000 de locuitori, față de Cluj care are o populație comparabilă, dar 250.000-260.000 de angajați.

„Suntem dezechilibrați. Bătălia trebuie să fie pentru crearea de noi locuri de muncă. Să fie contribuabili și pentru dezvoltarea județului și pentru pensii”, a spus Flutur.

El a exclus orice „blat” cu PSD afirmând că nu a fost construit să aibă vreodată vreo cârdășie pe partea stângă.

„Am fost omul care am ținut steagul de dreapta aici în județ și când erau 11 parlamentari pe partea stângă și senatorul Flutur singur de făceau ședințe să vadă cum să mă mai oprească”, a spus președintele Flutur.

Totodată, el a subliniat că dorește autostradă spre București și spre vest, iar cei din PSD nu vor.

„Ei au vrut doar câte un kilometru de asfalt electoral ca să-și țină primarii subordonații lor. E bun și asfaltul ăla, dar să-mi pedepsești copiii să plătească 30 de ani pentru împrumuturi pentru nimic nu-mi mai convine. Și m-am suflecat și mă lupt”, a punctat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că președinte Klaus Iohannis este garantul realizării autostrăzilor cu guvernul liberal.

Gheorghe Flutur a mai arătat că Klaus Iohannis arată că a avut un guvern ostil din 2016 și s-a văzut ce s-a întâmplat și că tot ce ar fi vrut să facă i-au întors pe dos PSD-iștii.

„Acum e un lucru concret: Avem guvern liberal și îl vom avea în continuare. Să stea liniștiți protagoniștii că vom avea anticipate pentru că noi nu așteptăm să ne erodăm ca să vină ei pe turnantă ca să vină ei peste jumătate de an la guvernare. Dăm drumul la marile proiecte. Pentru Suceava ca aerul este importantă legătura cu București și cu vestul. Autostrăzi trebuie să scrie pe noi în perioada următoare”, a spus Flutur.

El a menționat că lipsa de autostrăzi condamnă o zonă la izolare mai ales în această perioadă când lucrurile se mișcă cu viteză mare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de