Primarul Ion Lungu, prim-vicepreședinte AMR, încrezător după discuțiile cu premierul Ludovic Orban: Bugetul anului viitor va fi aprobat până la sfârșitul acestui an, 65% din impozitul pe venit va ajunge la primării, iar jumătate din cheltuielile sociale ale primăriilor vor fi suportate de Guvern


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România a declarat, marți seara, după întâlnirea pe care reprezentanții municipiilor din România a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a echipei guvernamentale că actualul guvern este deschis pentru rezolvarea problemelor localităților.

El a explicat că, în urma discuțiilor cu primul ministru Ludovic Orban la care au fost prezenți și o parte din echipa guvernamentală s-a stabilit  că bugetul de stat pentru anul 2019 va fi aprobat până la data de 31 decembrie 2019.

Totodată, Ion Lungu a arătat că o sursă importantă de venit pentru bugetele locale o reprezintă impozitul pe venit, iar în urma discuțiilor cu premierul 65 la sută din acest impozit va fi alocat primăriilor.

Mai mult, a spus Ion Lungu, în urma discuțiilor cu primul ministru s-a convenit ca peste 50% din cheltuielile sociale ale autorităților locale vor fi preluate de către Guvern.

Primarul Sucevei a menționat că pentru celelalte probleme prezentate de primarii de municipii, privind absorbția de fonduri europene,  privind descentralizarea administrației publice, transferul către autoritățile locale a caselor de cultură, se va face o comisie mixtă Guvern -AMR, care care va  analiza problemele ridicate.

„Primarii de municipii au apreciat deschiderea Guvernului Orban pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a spus Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de