Flutur: Anul 2019 a fost anul de vârf pentru dotările la Spitalul Județean Suceava. A fost achiziționată aparatură medicală în valoare de 7 milioane de euro. Nu ne oprim aici


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în cursul anului 2019 au fost realizate dotări de circa 7 milioane de euro la Spitalul Județean Suceava, în condițiile în care în perioada 2009-2018 dotările au fost de 19 milioane de euro.

„Anul acesta am alocat peste 7 milioane de euro numai în dotări. Este anul de vârf în dotările din SJU Suceava”, a spus Flutur.

Din cele 65 de milioane de euro investite în SJU Suceava în ultimii 11 ani, 26 de milioane de euro au însemnat dotări.

El a spus că cele mai importante investiții din acest an sunt PET-CT și SPECT-CT aparate cu care pot realiza diagnostice foarte exacte în anumite maladii, angiograf, sistemul de litotriție, aparate de anestezie ultraperformante în ATI și Bloc operator, mese chirurgicale radiotransparente, linii moderne de endoscopie, incubatoarele pentru nou-născuți.

„Nu ne vom opri aici. Urmează sălile noi de operații care vor fi dotate cu ultimă tehnologie și aparatură”, a spus Flutur.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a menționat că alături de dotare are în vedere angajarea de noi medici cu specialități rare sau specialități noi.

El a spus că în acest an au fost angajați 19 medici și vor mai urma să fie angajați alți 14, din care șase s-au înscris la concurs. (T.B.)


Intră acum și în grupul de