Detaliile accidentului de sâmbătă seara din Rădăuți. Un tânăr șofer nu a acordat prioritate unui alt autoturism care a intrat apoi în coliziune succesivă cu alte două mașini


Intră acum și în grupul de

Accidentul în care două persoane au fost grav rănite sâmbătă seara în apropiere de ieșirea Rădăuți a fost provocat după ce un tânăr șofer nu a acordat prioritate la ieșirea dintr-o parcare.

Astfel, potrivit cercetărilor, un tânăr de 21 de ani din satul Bădeuți conducerea  conducea sâmbătă seara un autoturism marca VW Golf pe str. Calea Bucovinei din Rădăuți, și a ieșit dintr-o parcare, iar la virajul spre  aflându-se în parcarea din fața SC Goblen Art Rădăuți.

În momentul în care a ieșit din parcarea respectivă și a efectuat virajul la stânga spre Milișăuți tânărul nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Audi A4 condus de un tânăr de 25 ani de  din Milișăuți, ce se deplasa dinspre Rădăuți spre Milișăuți.

În aceste condiții cele două autoturisme au intrat în coliziune, iar autoturismul Audi A4 și-a continuat deplasarea pe o distanță de circa 70 de metri, intrând în coliziuni consecutive cu autoturismele Opel Astra condus de un tânăr de 23 ani, din comuna botoșăneană Santa Mare și respectiv Ford Galaxy condus de un bărbat de 37 ani din Rădăuți.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a două persoane, respectiv șoferii din Audi și Opel care  au fost transportați cu ambulanțele sosite la locul accidentului  la Spitalul Rădăuți. 

În urma evenimentului nu au existat alte victime.

Șoferii au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis dosar de urmărire penală pentru “vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de