Acasă Actualitate Flutur cere aleşilor rădăuţeni să lase disputele politice şi să aprobe aderarea...

Flutur cere aleşilor rădăuţeni să lase disputele politice şi să aprobe aderarea serviciului de apă-canal la ACET SA


Intră acum și în grupul de

La Rădăuţi protocolul PD-L-PSD „şchioapătă”, a recunoscut preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a solicitat joi aleşilor locali rădăuţeni „să se dezbrace de haina luptei pătimaşe” şi să aprobe procedurile de delegare a operării serviciului de apă-canal la operatorul regional ACET SA Suceava, pentru a nu pierde 10 milioane de euro alocaţi pentru reabilitarea acestuia. „Este în interesul municipiului Rădăuţi. Dincolo de luptele din Consiliul Local este vorba de 10 milioane de euro şi riscă să rămână în afara proiectului”, a spus Flutur.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, care este preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Apă şi Canal, a explicat că Hotărârea de Consiliu Local prin care municipiul Rădăuţi intră în această asociaţie nu este suficientă pentru includerea municipiului în proiectul judeţean şi că autorităţile locale trebuie să mai adopte, până la sfârşitul lunii iunie, hotărâri explicite privind delegarea operării serviciului de apă-canal către operatorul regional ACET SA Suceava, cu predarea tuturor activelor aferente, precum şi constituirea de asociaţii de proprietari în municipiu cu care operatorul regional să poată încheia contracte.



Cadariu a precizat că în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru reabilitarea sistemelor de apă şi canal este necesar un operator regional, care în judeţ este ACET SA Suceava, în timp ce în municipiul Rădăuţi acest sistem este administrat de operatorul local, SC Servicii Comunale. El a arătat că până la sfârşitul lunii iunie va fi realizat master-planul judeţean, urmând ca apoi să fie întocmit studiul de fezabilitate al proiectului judeţean, iar dacă municipiul Rădăuţi nu îndeplineşte condiţiile privind operatorul regional de apă-canal, nu va mai putea fi inclus în program.

Judeţul Suceava va beneficia de 120 de milioane de euro pentru programul de reabilitare a sistemului de apă şi canal finanţat prin POS pe Mediu, iar din suma totală, pentru municipiul Rădăuţi ar urma să fie alocaţi 10 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version