Primarul Ion Lungu anunță că vor fi finanțate în 2020 un număr de 18 proiecte votate de suceveni, din care unul parțial. E vorba de proiecte sociale, de siguranța cetățeanului sau de asfaltări, dar și pentru eliberări cărți de identitate sau plata taxelor și impozitelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că prin proiectul de bugetare participativă în anul 2020 ar urma să fie finanțate 18 proiecte votate de suceveni în valoare totală de un milion de euro, din care un proiect, de realizare a unor rute pentru biciclete, doar parțial.

El a spus că primul proiect este un centru social aferent Bisericii „Trei ierarhi” din cartierul George Enescu pentru care finanțarea este de 100.000 de euro.

Al doilea proiect de 100.000 de euro presupune reabilitarea trotuarelor, a străzilor și amenajarea parcărilor de pe strada Stațiunii din cartierul Obcini.

Pe locul al treilea s-a clasat proiectul de amenajare teren sport multifuncţional pentru copii din cartierul Obcini, de 20.000 de euro, iar pe locul al patrulea este proiectul de montare a unui semafor la intersecția dintre strada Gavril Tudoraș cu Calea Obcinilor în valoare de 50.000 de euro.

Un alt proiect votat este de achiziție de autobuze școlare pentru elevi pentru cei de pe strada Putna și strada Baladei.

„Și eu sunt de acord că trebuie să găsim soluții să transportăm copiii și vom discuta acest lucru și în bugetul anului viitor”, a spus Lungu.

Un alt proiect prevede introducerea de WiFi gratuit în centrul orașului, iar altul vizează supravegherea video în apropierea noilor containere de gunoi, în zona stațiilor de autobuz și în alte locuri publice.

Un alt proiect de 100.000 de euro este pentru creșterea siguranței publice în zona Gării din Burdujeni.

Sucevenii au mai votat un proiect de plantare copaci, amenajare de spații verzi și locuri de joacă, sau de montare a unor toalete publice inteligente.

Un alt proiect prevede instalarea unui ghișeu electronic, tip robot pentru plata taxei pentru eliberarea cărții de identitatea la sediul din Iulius Mall, iar altul amenajarea unii ghișeu pentru plata de taxe și impozite la sediul Primăriei din Burdujeni.

Proiectul „Suceava-oraș accesibil pentru pietoni”- în valoare de 60.000 de euro a fost inclus între proiectele ce vor fi finanțate.

Un alt proiect vizează modernizarea Parcului Simion Florea Marian, iar următorul ca număr de voturi vizează asfaltarea străzii Păcii din Burdujeni.

Ar urma să fie finanțat cu 100.000 de euro și un proiect de asfaltare și realizare de iluminat public pe strada Victoriei, iar pentru pensionarii din cartierul Burdujeni ar urma să fie finanțat un centru de zi pentru recreere.

Parțial va fi realizat un proiect de realizare a unor piste moderne pentru biciclete.


Intră acum și în grupul de