DSP Suceava a primit noi doze de vaccin gripal tetravalent, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între șase luni și patru ani


Intră acum și în grupul de

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent.

Potrivit Director Executiv al DSP Suceava, Dr, Liliana Grădinariu, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătății și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Astfel, sursa arată că la cele 52.130 de doze de vaccin gripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulților și copiilor începând cu vârsta de trei ani s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între șase luni și patru ani.

Datele DSP Suceava arată că până la data de 1 decembrie în județul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.       

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, mai adaugă DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de